Hotel "Trebišnjica" Bileća

AD "IZVOR" Bileća, u stečaju, 
Bileća 
Ul. Kralja Aleksandra 

Na osnovu člana 107. stav 2. Zakona o stečajnom postupku ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 15/10- Prečišćen tekst), Odluke Skupštine stečajnih povjerilaca od 19.M01T7 godine i saglasnosti Odbora povjerilaca od 23.11.2012. godine, stečajni upravnik objavljuje 

OGLAS O PRODAJI NEKRETNINA PRIKUPLJANJEM PONUDA 

- Zgrade Hotela "Trebišnjica" u Bileći, Ul. Kralja Aleksandra, sagrađene na k.č. broj: 2418, upisane u p.l. broj: 22 KO Bileća, označene kao zemljište uz privrednu zgradu površine 4651 m2, 
- poslovna zgrada u privredi površine 1532 m2, 
- pomoćna zgrada u privredi površine 8 m2, 
- pomoćna zgrada u privredi površine 40 m2 (novi premjer), odnosno sagrađene na k č. broj: 180/20 i 181/14 ( stari premjer), upisane u ZK uložak broj: 389 KO Bileća, pod sljedećim uslovima: 

Ponuđač je dužan u ponudi navesti: 

- Najniži iznos kupoprodajne cijene, koja ne može biti ispod 870.490,50 KM, 
- Planirani broj radnika koje namjerava zaposliti u tom objektu, s tim da u ukupnom broju zaposlenih mora biti zastupljeno najmanje 30% bivših radnika stečajnog dužnika, 
- Planirani iznos investicionih ulaganja u objekat, 
- Djelatnost koju namjerava obavljati, s tim da će prednost prilikom odlučivanja o ponudi imati onaj ponuđač koji će se u objektu baviti ugostiteljsko-turističkom djelatnošću. 

Prodaja se obavlja putem prikupljanja zatvorenih ponuda, koje se predaju neposredno stečajnom dužniku ili mu se šalju pismeno poštom. Koverte moraju biti zatvorene, sa naznakom "Ne otvaraj", i imenom, prezimenom i adresom ponuđača

Imovina se prodaje u faktičkom i pravnom stanju u momentu prodaje i na kupca se prenosi obim prava kojim stečajni dužnik raspolaže u momentu prodaje. 
Pravo učešća na oglasu imaju sva pravna i fizička lica koja na račun AD "Izvor" Bileća, u stečaju, broj: 562-0088097611707 uplate na ime avansa (depozita) iznos od 10.000,00 KM. 

Kupac je dužan u roku od 30 dana, računajući od dana prihvatanja ponude, uplatiti cjelokupan iznos kupoprodajne cijene na račun stečajnog dužnika, umanjen za iznos plaćenog avansa, na ime učešća na oglasu. Ukoliko kupac, kao izabrani najpovoljniji ponuđač, odustane od kupovine nekretnine, položeni avans mu neće biti vraćen. U tom slučaju stečajni upravnik će zaključkom prodaju oglasiti nevažećom i donijeti novi zaključak kojim se nekretnina prodaje drugom, najpovoljnijem, ponuđaču. 
Ukoliko ni drugi najpovoljniji ponuđač ne deponuje prodajnu cijenu u predviđenom roku, ista pravila važe za trećeg i sljedeće učesnike na licitaciji. 

Stečajni upravnik će u roku od 30 dana, računajući od dana uplate cjelokupnog iznosa kupoprodajne cijene, zaključiti sa najpovoljnijim ponuđačem ugovor o prodaji predmetne nekretnine. 

Sve troškove oko zaključivanja kupoprodajnog ugovora, uključujući i plaćanje poreza, padaju na teret kupca. 

Oglas ostaje otvoren 30 dana, računajući od dana objave ovog oglasa u novinama "Glas Srpske". Ponude dostavllne nakon ovog roka neće se razmatrati. 

Ponude će se otvarati javno najkasnije u roku od 7 dana, računajući od dana isteka oglasa, o čemu će učesnici biti blagovremeno obaviješteni. 

Imovinu koja je predmet prodaje, kao i raspoloživu dokumentaciju, zainteresovana lica mogu razgledati svakog radnog dana u vremenu od 8 do 15 časova. 

Stečajni upraviik 
Objavio: JavnaProdaja Team 05.12.2012 15:10
Sve vijesti