Ponovo na dobošu cijela imovina Kovnice iz Bileće

Izvor: Akta.ba


Stečajni upravnik Kovnice iz Bileće raspisao je četvrtu po redu licitaciju za prodaju cjelokupne imovine preduzeća čija je procijenjena vrijednost 2.997.924,71 KM.


Prodaja građevinskog zemljišta i objekata u Bileći odnosi se na poslovne zgrade, skladišta, trafo stanice, stražare, pomoćne zgrade, mašina, transportnih sredstava i drugu pokretnu i nepokretnu imovinu. Pojedinačne cijene pokretne imovine po procijenjenoj vrijednosti mogu se vidjeti iz Elaborata procjenitelja mašinske struke u prostorijama stečajnog dužnika.


Imovina se prodaje u paketu po ukupno naznačenoj cijeni, ispod koje se ne može prodati.


Licitacija će se održati u prostorijama dužnika dana 24.8.2016. godine u 12 časova.


Pravo učešća na licitaciji imaju sva pravna i fizička lica koja do 22.8.2016. godine uplate depozit 10% od ponuđene vrijednosti na žiro-račun dužnika broj: 5620088094034735, AD "KOVNICA" u stečaju Bileća.


Podsjećamo, ovo preduzeće privatizovano je 2007. godine kada je vlasnik preduzeća Senfner Group, Branko Vučković iz Travnika kupovinom 83,4 posto vrijednosti kapitala Kovnice postao većinski vlasnik.


Vučković se tada obavezao da će naredne godine u firmu uložiti najmanje četiri miliona KM, te da će zadržati 140 radnika.


Kupoprodajnim ugovorom preuzeo je obavezu i da neće dislocirati opremu ni preduzeće i da će u narednih pet godina zadržati djelatnost firme.


Biznismen iz Travnika na sebe je preuzeo i isplatu svih obaveza Kovnice, ali budući da većina obaveza nije ispunjena, a proces proizvodnje nije pokrenut, jedino rješenje bio je stečaj.


Bilećka Kovnica je do rata zapošljavala oko 900 radnika, a najveći dio proizvodnje plasirala je na strano tržište posredstvom Energoinvesta u čijem je sastavu poslovala. 



JavnaProdajaTeam


Objavio: 10.08.2016 02:22
Sve vijesti