Prodaje se tuzlanska Dita, fabrika koju su spasili radnici

Izvor: mojportal.ba


Tuzlanska Fabrika deterdženata Dita uskoro bi mogla dobiti svog vlasnika s obzirom da je objavljen javni poziv za usmenu licitaciju zainteresiranih za preuzimanje ovog nekadašnjeg privrednog giganta.


Vrijednost imovine fabrike u stečaju procijenjena je na više od 17 miliona KM, piše akta.ba.


U tuzlanskoj fabrici deterždenata u stečaju trenutno radi oko 70 radnika koji su raspoređeni na poslovima proizvodnje tečnih i praškastih detedženata, a troškovi poslovanja se pokrivaju iz prihoda ostvarenih prodajom.


Na prodaju se stavlja zemljišta sa građevinskim objektima k.o. Husino, mašine, sitni inventar, kompjuteri, namještaja i drugo u sklopu objekata.


Pravo učešća na Oglasu o prodaji imovine, imaju sva pravna i fizička lica, koja neposredno prije održavanja javnog nadmetanja dostave dokaz o uplati sredstava na ime garancije (depozita).


Prodaja imovine usmenim javnim nadmetanju će se održati dana 03.06.2016. godine (petak) u 12:00 sati u prostorijama Dita dd. Industrija deterdženata Tuzla - u stečaju, Husinskih rudara bb.Tuzla.


Imovina koja je predmet prodaje, može se razgledati svakog radnog dana u krugu stečajnog dužnika Dita d.d. Industrija deterdženata Tuzla u stečaju. 



JavnaProdajaTeam


Objavio: 09.05.2016 08:43
Sve vijesti