Vlada FBiH dala saglasnost: Hidrogradnja ide u stečaj

Izvor: akta.ba


Vlada FBiH prihvatila je informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o stanju u privrednom društvu „Hidrogradnja” d.d. Sarajevo i mogućnosti pokretanja stečajnog postupka.


Zaključeno je da je Vlada FBiH da podrži aktivnosti direktora kompanije ako podnosi prijedlog stečajnog postupka. U ovom slučaju, zaključeno je da će federalna vlada odobriti sredstva za isplatu iznos koji treba naveden u odluci stečajnog sudije unaprijed (unaprijed) za finansiranje prethodnog postupka.


Vlasnička struktura Vlade "Hidrogradnja" Rusija učestvuje sa 67, a ostali dioničari sa 33 posto. Vlada FBiH, kao i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, kao i linija, u više navrata su 2015. i 2016. sa menadžmentom, sindikata i zaposlenih u ovom društvu održanih sastanaka i priprema informacije predloženim zaključcima, u cilju stabilizacije "Hidrogradnja" .


Zbog složenosti situacije u kojoj se nalazi, ova kompanija, to nije bilo moguće ostvariti određene ranije zaključke Savezne vlade, kao što je osiguranje kratkoročnih kredita od 1,2 miliona KM, sa Razvojnom bankom Federacije.



JavnaProdajaTeam 



Objavio: 04.05.2016 05:00
Sve vijesti