UniCredit Bank najbolji pružatelj usluga finansiranja trgovine u BiH

Na osnovu Euromoney ankete o finansiranju trgovine za 2015. godinu, UniCredit je proglašen za "najboljeg pružatelja usluga finansiranja trgovine" u Centralnoj i Istočnoj Europi (CIE) i za "najboljeg pružatelja usluga finansiranja trgovine" u deset zemalja Centralne i Istočne Europe: Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Republici Češkoj, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj i Turskoj.


Anketa je također ocijenila UniCredit kao najboljeg pružatelja usluga finansiranja trgovine u proizvodnim kategorijama za garancije i plaćanja po otvorenim računima.


Gianfranco Bisagni, direktor Korporativnog i investicijskog bankarstva UniCredita u Centralnoj i Istočnoj Europi je rekao: "Veoma smo ponosni jer smo ocijenjeni kao najbolji pružatelj usluga finansiranja trgovine u Centralnoj i Istočnoj Europi, te na naših deset ključnih tržišta u regiji. UniCredit je savršen partner za međunarodne kompanije u Centralnoj i Istočnoj Europi, gdje imamo široku mrežu i obezbjeđujemo cjelokupnu lepezu tradicionalnih proizvoda za finansiranje trgovine kao što su akreditivi i garancije, ali i sofisticirane ponude za finansiranje lanca nabavke koje mogu biti prilagođene zahtjevima svakog pojedinačnog klijenta. Finansiranje trgovine je važno za sve naše međunarodne klijente koji posluju u Centralnoj i Istočnoj Europi, kao i za domaće klijente."


"Mi imamo mogućnosti da podržimo međunarodnu ekspanziju naših klijenata i da im pomognemo da istraže poslovne prilike u regiji Centralne i Istočne Europe,  koristeći najveću i najnapredniju platformu proizvoda transakcijskog bankarstava u Europi. Nastavljamo ulagati u tehnologiju i usluge klijentima kako bismo obezbijedili najnapredniji nivo usluga za klijente", dodao je Claudio Camozzo, kodirektor Globalnog transakcijskog bankarstva.


Anketa koja je utemeljena na povratnim informacijama od preko 2.000 međunarodnih kompanija, omogućava klijentima da nominiraju svoja tri najbolja pružatelja usluga finansiranja trgovine po regijama, što je također korišteno za utvrđivanje rangiranja po zemljama, i po proizvodnim oblastima.

Objavio: JavnaProdaja Team 12.01.2015 16:07
Sve vijesti